Min mormor …

bor alldeles ensam i den stora skogen, sa mitt barnbarn till en nyfunnen kompis vid lekparken i Holm. Och ja, hon har så rätt. Vi bor mitt bland tall, gran, mossa, ris och stenrösen.

Vid ett annat tillfälle påstod hon till sin mamma att mormor nog är lite tokig, så … för att leva upp till devisen halvtokigt skogstroll tog jag häromdagen kameran med, försvann runt hörnet och dök ner i riset.

Såhär års blommar blåbär, lingon, skogsstjärnor och getpors. Granarna har fått nya ljusgröna skott och tallarna bildar nya kottar. I skrivande stund hoppar ekorren i tallen utanför köksfönstret. Vilket underbart liv det finns i en annars så karg barrskog.

När jag förmår resa mig upp ur riset och lyfter blicken till trädkronorna ser och hör jag fåglarna som sjunger som allra vackrast nu.
Skogen skulle vara mycket tyst
om inga andra fåglar sjöng än de som sjunger bäst”
är ett ordspråk som kan tillämpas på många situationer i livet.

Gör som jag, ta dig tid för en stund i skogen. Kravla dig ner på alla fyra (kolla så att ingen ser 😉 ) och upptäck det som skogen har att erbjuda. Du kommer att bli överraskad.

PS. Ta dina barn / barnbarn med så kan ni vara skogstroll allihopa 🙂

2 svar till “Min mormor …”

  1. Är det jag sagt..
    Har små ekonomiska möjligheter att erbjuda barnbarnet utsvävningar som kostar.. MEN.. Att erbjuda de små, kanske bästa upplevelserna man tillsammans kan erfara i skog o mark, DET kan jag bidra med! 👍🏼🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.