Att åka Segway

Min första bekantskap med Segway var när Fredrik åkte på en sådan i tv-serien Solsidan. Det såg så kul ut även om det fanns lite av en töntvarning med i filmen.

När vi på en resa till Teneriffa för sex år sedan hade möjlighet att lära oss åka på en Segway tog vi chansen. Det krävdes lite instruktioner och några minuters övning innan vi visste hur vi skulle göra och hittade balansen. Sedan gav vi oss ut bland fotgängare och cyklister på gångbanan. Alla vi mötte hälsade glatt. Tänk att man kan göra folk glada av så lite… eller var det töntvarningen där igen 😉

Den trippen gav mersmak även om jag i en uppförsbacke körde in i en mur och fick skrapsår på knät. Skam den som ger sig.

Seightseeing på Segway är något som jag varmt kan rekommendera. Som turist på ett nytt ställe går man ofta väldigt mycket. Att då få ställa sig på en Segway och ”flyta” runt i stan eller på turistorten känns skönt för både ben och kropp. Du har en guide som åker framför och guidar dig genom sevärdheterna på orten. Två och en halv timme går jättefort.

Vi har prövat på detta i Prag för nåt år sen och i Paphos nu i juni, lika roligt och intressant båda gångerna. På båda ställena var de verkligt måna om säkerheten. Så när du åker på semester i sommar pröva något nytt, du kommer inte att ångra dig.

Vill man höja sig ännu en nivå kan man ju alltid börja med Segwaypolo, så långt har jag dock inte kommit ännu 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.