Skabbskärsvägen

Kackur båthamn

En kollega till mig frågade i våras om det finns några intressanta cykelvägar i Larsmo. Ja, det finns det. Den väg jag själv brukar cykla efter mest är Skabbskärsvägen. Man kan kalla det för ett av mina smultronställen, en lisa för både kropp och själ. Det är egentligen en villaväg även om det finns några bofasta längs vägen.

Kackurvägen – Skabbskärsvägen – Bastuhamnsvägen – Strömsholmsvägen – Svedevägen – Kackurvägen

Denna torsdagseftermiddag är solig och varm. Att cykla här ger något för alla dina sinnen. Här blommar blommorna vid vägkanten, fåglarna sjunger i träden och doften av både hav, mossa, rönnbärsblom och ängsklockor fyller näsan. Vill du kan du göra en kort avstickare till tre båthamnar som ligger längs vägen. Både svarta, vita och gråa får dyker upp lite varstans under cykelturen. Det tycks finnas en hel del fårskallar i Larsmo, men var inte orolig, vi har även den gode herden så vi klarar oss nog.

Längden på dagens cykeltur blev 7,5 kilometer. Lagom för både unga och gamla. Har du tur kan du få syn på en orm som ligger på vägen i solen och njuter eller en älg som betar i skogsbrynet. Idag kunde jag bara ana hur någonting fanns i skogen bredvid mig, det enda som hördes var några kvistar som knäcktes…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.