Risöhällvägen

I arla morgonstund ger jag mig ut på en ny cykeltur. Denna gång en lite längre sådan, 17 kilometer. Cyklar via Skabbskäret och hinner inte riktigt långt innan han med stort H korsar min väg. Där sitter han, grodan, och bara väntar på mig. Jag kryper ner på alla fyra och får ett foto. Amatörfotograf som jag är använder jag mig av färdiga inställningar på kameran och jag funderar vilken av dem jag ska använda denna gång, är detta ett personfoto? Jag hinner bli ganska närgången innan grodan spänner sina grodlår och hoppar ner i diket. Det är det närmaste jag har kommit när det gäller att kyssa en prins…

Pappan tittar misstänksamt på mig.

Efter några kilometer hör jag en arg fågel ropa ur trädet bredvid.  En liten fågelunge smiter in i gräset vid vägkanten på andra sidan. Tydligen en liten krabat som vill upptäcka världen utanför innan den är riktigt mogen för det. Det finns några såna, har jag märkt. Föräldrarna fortsätter ropa åt mig och flyger runt i cirklar. Vilken fågelart det är, det vet jag inte. Får väl som Kokkolaornitologen ta uteslutningsmetoden. De påstar att: ”he finns trii sorts fågla: småfågla, sjöfågla å krååkå”. Nå, krååkå tsänder ja ijen, he va int he. Antagligen er int e eitt sjöfågel heldär, alltså måsta e vara två småfågla. ”He kuna å vara två som int va reinraasi, tå lever ti i sam-BO-förhållande.”

Cyklar vidare och ser något som min man tycker uppmärksammas alltför lite på guidade turer, en traktor. Viktor hälsar glatt innan han sätter igång och tar ensilage.

På Nabblötsvägen träffar jag på en  dam som är ute och går med sin hund. Hon rättar hastigt till sitt hår. Ni vet sådär som det kan bli ibland när man har masat sig ur sängen, går och hämtar posten halvvaken och inte har tänkt att man ska stöta på någon på vägen. Vilken tur att jag har tidningen i e-format härefter.

Sedan är det dags att svänga upp på Risöhällvägen. En asfaltväg med många egnahemshus. Mellan dem skymtar vatten och skorstenar från Schååmans. Jag passerar några snygga husgavlar med postlådor.

Tar en liten avstickare längs Storströmsgränden, cyklar förbi Risö skola och pausar vid fisktrappan. Där får jag syn på ”ein par sjöfågla” som fångar dagens lunch. Vattnet porlar i fisktrappan och fåglarna dyker fler gånger innan det nappar.

Fortsätter sedan på cykelvägen längs med Södra Larsmovägen ända till Equity i Holm. Dagen till ära är Larsmo torg COOL-utrustad för helgens festival. Finlands flagga vajar i vinden och orgeln är på plats. Nån kilometer till på Kackurvägen så är rutten avklarad.

Det blev inte så många blommor fotade under denna cykeltur även om det fanns gott om dem både i trädgårdar och vid väggrenen.

Jag hittade dock några härliga exemplar i diket. Det var tre maskrosor som fick mig att relatera till mig och mina två väninnor när vi i framtiden sitter vid Sandlundens pensionärshem och pratar gamla minnen. Vi är gråhåriga, har en sockerbit i munnen och en kaffekopp i handen. På den blommiga assietten finns nybakad Silveria-kaka.
Å vi har gårr roolit 🙂

Tre glada pensionärer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.