Vindla min väg

Fyllde på mina tankar igår kväll, både i ord och ton. Paulina Biström sjöng Lena Stenlunds visor i Schaumansalen i Jakobstad…

Det sjunger av längtan i mig
det nynnar i varje strå
Allt väntar och gror
allt växer och tror i mitt bröst
Jag såg aldrig färger så tydligt förr
till det fann jag aldrig tid
Nu skimrar dagar som förr känts grå
och får liv

Kan hålla med i Lenas förnimmelse om att man med åren blir alltmer … fundersam …

Att en sommar kan undra och tveka
fastän himlen är alldeles blå
och att aspar kan nynna fundersamt
var det ingen som kunde förstå
Jag satt i min trädgård och tänkte
på åren som rusat förbi
Följde jag nånsin mitt hjärta?
Levde jag nånsin mitt liv?

Orden och tankarna lever vidare i mig idag. Skrivandets gåva som Lena fått har hon förvaltat väl. Paulina förgyller orden och tonerna med sin röst. Ackompanjemanget med piano, kontrabas, slagverk och gitarr lyfte konserten. Det var stillsamt, eftertänksamt men med små medel blev det variation i de olika visorna. Studiomusikernas arrangemang visade på mångsidighet, speciellt asparnas spelande tilltalade mig.

Tonerna kommer att ljuda framöver en tid i min bil, jag köpte skivan. Hoppas att Lena fortsätter skrivandet. Hon gav ut sin första skiva 2006 ”Med örat mot jorden” och nu kom tvåan ”Vindla min väg”. Får se om det blir en tredje…

Paulina Biström, solist
Lars-Victor Öst, piano
Zacharias Holmkvist, kontrabas
Valter Söderbacka, slagverk
Sarah Salmi, violin
Lena Stenlund, tankar och funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.