Nattlig aktivitet

Vi har en röd, falufärgad villa från 50-talet som vi bor i på somrarna med jämna mellanrum. Trasmattor på golven, en öppen spis i sovrummet, gamla papperstapeter och både väggar och golv har hittat sin egen lutning åt olika håll. Charmigt på många sätt, men … spjället till den öppna spisen går inte att stänga helt.

Nästan varje natt när vi sover som allra skönast hittar några myggor sin väg genom skorstenen in i villan. Vi vaknar ofta av deras surrande och drar täcket över huvudet. Men detta evinnerliga myggpipande går inte att somna ifrån, hur gärna man än vill. Då det skulle räcka med att myggan skulle ta en klunk blod och sen försvinna. Nähä! Då skall kompisen meddelas om middagen så att ännu fler hittar in i vårt sovrum.

Då tar det krut i tanten. Myggjakt på högsta nivå. Jag greppar telefonen, sätter på ficklampan, höjer flugosmätto och tar livet av dem en efter en. Krankarna ligger som platta blommor på våra tapeter. Fram med trasan, gnuggar bort det mesta. Sedan blir det fyr i brasan, alla som eventuellt ännu finns kvar i skorstenen ska rökas ut. Ingen pardon här inte. Efter slutfört uppdrag är jag klarvaken, magen vill ha lite påfyllning ur kylskåpet och ett besök till tuppen vore inte helt fel. När jag stiger ut på trappan går solen upp.

Det händer sig faktiskt också att vi har myggor när vi sover där hemma. Även då är det mormor som får träda till, morfar håller utkik i liggande ställning. En olikhet finns, jag tänder ingen eld i sovrummet …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.