Min bror å jag

– Skryyt på tålli så får du henna ti arbeit!
Det tillämpade en av mina kolleger på mig idag. Han påstod att jag verkar ha så bra ordning på allt att jag får ta ansvar för den månatliga kollen av brandalarmet. Först gick vi runt i fabriken och informerade alla om att testningen skulle ske. Därefter behövdes ett samtal till alarmcentralen så att brandalarmet blev försatt i testläge. Sedan var det bara att pröva.
Jodå, alarmet funkade helt perfekt. Men vilket oljud det var!
– Jag minns inte riktigt vilken knapp man ska trycka på för att få det avstängt, sa han då. Såå .. jag brukar trycka på alla, nog slutar det till sist 😉
Min stora utmaning om en månad blir inte att få igång det för testning utan att få det avstängt när det väl ljuder…

Susanne Kackur, Office and Sales Assistent, står det prydligt och fint utanför min dörr. Jag har avancerat och på ganska kort tid dessutom. Senaste torsdag var jag dessutom både VD och Finansiell chef. De båda herrarna var på flytande båtutställning till Helsingfors. Jag skulle hålla ställningarna i kontoret och dessutom svara i telefon om det ringde. Jag hade förberett mig noga och väl.
Men … inte ett enda telefonsamtal kom in på den vanliga telefonen. Gissa om jag var besviken. Det enda pling jag hörde var från min egen, det var min man som undrade hur det går.
Det är också på mitt ansvar att ha hand om att det funkar i kontorets kokvrå. I jämlikhetens namn måste jag säga att vi alla hjälps åt att hålla ordning och sätta i diskmaskinen. Men just den här torsdagen passade det sig att jag plockade ur bestick och muggar. Eftersom jag är van att tänka lite själv och ta egna beslut kunde jag konstatera att eftersom vi använder gafflarna mest kunde det vara lämpligt att flytta dem närmare användaren i besticklådan. Sagt och gjort, matskedar och gafflar fick byta plats.
Men ser ni, där överskred jag mina befogenheter. Då spelar det ingen roll vilken titel jag har på kontorsdörren. Gissa om det blev liv i lådan när gafflarna inte fanns där de brukar vara!!!
Pedagog som jag är har jag fått lära mig att välja mina strider och nu ligger gafflar och matskedar på sitt vanliga ställe i besticklådan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.