Kon trasten

Tänk dig …
en lång korridor i en skola. Dörrarna till klassrummen står på vid gavel. Det slamras lite i köket som ligger i ena ändan av korridoren. I trappan upp till andra våningen går en städare och torkar av handräcket.
Plötsligt ringer klockan.
160 glada barn rusar in. Rödbrusiga, tjoandes och fulla av liv efter gungandet, klättrandet, springandet och snöbollskastandet på rasten. Rastvakternas röster hörs i bakgrunden. Från lärarrummet kommer pedagogerna med material i famnen, redo att ta sig an ännu en lektion.
Städaren flyr in i städskåpet för en stund.

Tänk dig…
en kort korridor i ett kontorslandskap. I Radio Vega pågår firarsvängen på sådär lagom låg nivå. Telefonen ringer, någon börjar prata engelska. Tangentknatter hörs med jämna mellanrum, small talk likaså. Allt emellanåt hälsar kopieringsmaskinen på den som går förbi.
Affärer görs, frågor får svar och tillvägagångssätt diskuteras.
Asia on selvä!
In kommer en man, stampar snön av skorna, hänger av jackan och kaffemaskinen börjar surra. Kylskåpet öppnas, en youghurt plockas fram.
Kaffedoften sprider sig.

Tänk dig…
kontrasten dem emellan.
Där finns jag.

2 svar till “Kon trasten”

  1. I båda beskrivningarna skymtar jag dig i mitten. Tror att jag skönjer en nöjd min i ditt ansikte och ser förväntan i dina ögon över två olika omgivningar – som båda ger inspiration på sitt eget sätt. Men noo kann vi ha i braa tråts at vi sjölv måst (läs: FÅÅR) väli i hokian korridår vi ska vara…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.