inte Mitt sommarlov

Att ha sommarlov är skönt men att ha semester är också helt ok. Jag blir bara så förvånad varje gång när jag möter skolbarn i shorts och t-skjorta mitt på dagen i butiken och på stan. Varför är inte de i skolan när jag är på jobb?

Det jag saknar från sommarlovet är sovmorgnarna, ÖT-läsningen, den egna tiden för cykelturer och villabesök. Det att hinna med saker som har lämnat och faktiskt ha hela dagen på sig för att utföra det.

Det jag inte saknar är tröttheten från skolåret som sitter i flera veckor i juni. Inte heller arbetet med att avsluta skolåret och planera för det inkommande, att veta att när augusti närmar sig är det dags att ladda upp i god tid eftersom skoltåget som ska starta kräver sin kvinna innan det är igång.

Som infödd Öjabo och inflyttad Larsmobo är det ganska naturligt att jag trivs vid vatten, både på jobbet och på fritiden. Det är ett privilegium att kunna stiga ur bilen varje morgon, blicka ut över vattnet, känna havsdoften och höra måsarnas sång innan jag låser bilen och styr kosan mot kontoret. När jag sedan kommer hem och har möjlighet att fara till villan och känna samma doft, höra samma fågelsång och se ut över Kackursfjärden känner jag en stor tacksamhet över livets skönhet.

Kackursfjärden

Eftersom vädret har visat sig från sin bästa sida ända sedan början av maj tycker jag att det har varit mycket sommar för mig redan, även utan sommarlov.

Så, semester är helt ok för mig denna sommar och imorgon börjar den.
Fyra långa veckor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.