Byggdrömmar

– Tervetuloa Poriin!
Den unga damen i transferbussen hälsade oss glatt välkomna till årets bostadsmässa. Eftersom vi är lite i byggartagen styrde vi kosan söderut en tidig lördagmorgon tillsammans med Mats och Carina. Vi har kört förbi Björneborg många gånger men aldrig varit in i själva centrum. Staden överraskade, en riktig sommarstad med gröna parker och älvar som delar stadskärnan på ett uppfriskande sätt.

Bostadsmässan då. Ja, där fanns många olika stilar och storlekar på husen. Det genomgripande temat tycktes vara färgvalet och det gällde allt från inredning till husens fasader. Olika nyanser av vitt, grått och svart med inslag av brunt här och där. Stora kakel ska det vara både i badrum och kök, ibland till och med på golvet i hela huset. Sedan fanns det också handmålade väggar med dämpade färger som tilltalade mig. Inga självklara motiv utan mera lite ”klotteri i finkonststil”. Påminde lite om tapeterna på 80-talet.

Solens sken och den lite för sköna sommarvärmen gjorde att vattenflaskan kom fram med jämna mellanrum. Om man som vi tillbringar en hel dag på mässan behövs också mat och där kan jag rekommendera buffén. Fräscht och smakrikt, åtminstone när det gällde sallader, potatis och hönsfiléen som jag åt av. Då orkade vi trava på igen, som efterrätt styrde vi kosan till glasskiosken 🙂

Stenhusen fascinerade mig. Jag tror och hoppas att vårt nästa hus blir ett stenhus, ett vitt sådant. Lite medelhavsinspirerat, kanske en blå dörr…
Drömmar kan faktiskt bli sanna, har jag märkt. Med lite fantasi, en hel del planering och mycket jobb…

I bussen tillbaka tog vi en annan väg genom staden. Den unga damen där framme berättade om Björneborg och ställen vi passerade. Trevligt och bra på alla sätt och vis. Hur postitivt hade det inte kunnat vara om något av det hon sade hade varit på mitt eget modersmål.
Ett enkelt Välkommen till Björneborg! hade redan lyft intrycket av staden till nya nivåer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.