Virvla mej hit å virvla mej dit

Virvelvinden och hennes mamma har åkt hem till Oslo. Lugnet har lagt sig över Välfärdsbacka. Under de nästan fyra veckor som besöket varade har vi hunnit med en hel del. Vi har simmat mycket och tagit nybörjarmärket, ett stort framsteg. William som varit simlärare i fyra veckor har haft behagliga temperaturer att vistas i både till sjöss och på land.

Leo, Wilda å Leos faster

En fredagkväll i början av augusti var vi på
Den bästa cirkusen, ever! enligt Wilda.
Tänk att den finns i Jakobstad.
Faktiskt en positiv upplevelse även för mig. Skickliga, roliga och duktiga cirkusartister och proffsigt program. Sedan blev det ju både popcorn, hattara och en tuttslickepott till barnen.

När mamma var borta på arbetskonferens till Chicago ville Mimmimommo å se pandabjörnarna till Ähtäri. En hel dag vid djurparken blev det för oss tre och nästankusinen Jovanna. Pandaflickan Lumi låg mest och sov men gutten Pyry var vaken och åt till besökarnas förtjusning. Först gjorde han ett knippe av bambubladen, sedan greppade han dem med tassen och därefter bet han av dem som en morot.

En hungrig panda å en gla jente…

Uppskattad var också brunbjörnen som satt på ändan och åt äppel, bävrarna som mumsade på potatis med sina tassar och snöleoparden som ståtligt solade sig på stenen. Fast det vi minns bäst, är kossan som stod i båset och råmade så ljudligt att både Wilda och Jovanna blev skrämda och hoppade till. Efter en stunds muu-ande med en annan ko gick de tillsammans ut genom dörren till hagen. Läsa kunde de inte för det stod LÄPIKULKU KIELLETTY på dörren…

Två glada jenter, Wilda å Jovanna

I slutet av djurparksvandringen fanns det lämpligt nog en zoo-shop vi måste igenom för att komma ut. Oturligt nog fastnade både en mjukispanda och en snöleopard på oss, så vi tog dem med oss hem.
Så då var vi alla nöjda, både vi besökare och djurparken. Deras strategi hade lyckats 🙂

Sen då…

Om en vecka åker William iväg till Helsingfors för studier. Vad gubben och jag ska göra då, på tumanhand i det stora huset, får framtiden utvisa.
Nåjaa, jag har redan gjort en lista som innehåller allt från grästrimning och målande till vedklyvning och gårdsstädning. Sedan har ju gubben lite egna projekt också…
– Tärimillan ska vi ju hind peed na liiti, viil na liiti på maatn å bjuud in na liiti främand.

Eftersom vi nu gått ”sysslolösa” i en månad ska det bli skönt att göra lite vuxengrejer här emellan. Det är ju inte så länge tills det blåser sydliga eller sydvästliga vindar och både nylänningar och nordmän virvlar in igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.