Höstbestyr på ”skären”

Vi kom hit till Bovalla igår kväll. Egentligen hade vi inte tänkt göra så mycket, bara njuta av fredagskvällen, men vi har lite svårt för att låta bli. Eftersom kanadagässen även denna sommar tycker att vi har en förträfflig gräsmatta att uträtta sina behov på har jag satt upp ett ”staket” vid stranden. Jag började med att plocka ner det. Kanadagäss har en förmåga att försvinna söderut innan jaktsäsongen kommit igång den 20 augusti så jag tror inte att det behövs mera.

Sedan målade jag några ribbor till nya villan, det går långsamt framåt när man ska bygga själv. Virvelvinden ringde från Norge och berättade om hur skolveckan varit och att de nästa vecka skall ha bokstaven Aa. Kompisarna heter Lykke, Mathea, Nicole och några till. Eftis börjar i nästa vecka. Det ser hon fram emot. Där kan man anmäla sig till en slalomgrupp som en gång i veckan tar bussen upp till slalombacken. Lyx! Fanns också möjlighet till längdskidåkning men det lockade tydligen inte.

Tillbaka till platta Finland…
Bastun eldades och vi tog ett dopp i havet. Det var uppfriskande kallt, termometern visade på 16 grader. Inget vinterbad ännu eftersom det faktiskt gick att simma en stund. Otroligt annars vad sjögräset har växt i sommar. Snart är gräsmattan lika fin i vattnet som på land.

Vaknade upp till en fin morgon. Vindstilla, dagg i gräset och tyst i luften. Sådär tyst som det bara kan bli i skären på hösten när fåglarna har tystnat, krankarna har dött och stadsborna har flyttat tillbaka till staden 😉

Det här var nog sista natten i den gamla villan för i år. Eftersom krankarna har en tendens att smita in genom den gamla skorstenen stängde vi igen spjället med kraft i våras. Nu vågar vi inte öppna det utifall att det ännu skulle finnas en liten, liten mygga som får för sig att störa vår nattsömn. Istället fick podden agera värmekälla en stund på morgonen. Tänk att det ännu är så varmt att det funkar.

Idag är det havstornsplockning på schemat. Jag ska stå vid buskarna, vila ögonen på den spegelblanka sjön och se båtar komma och gå. Redan nu hör jag motor(o)ljud.

För att det inte ska bli för poetiskt kan jag berätta att även jag ska störa tystnaden med häcksaxen och klippa den häck som borde ha blivit klippt för länge sen. Har hört sägas att villalivet är ett arbetsläger, hmm, konstigt, det har jag inte märkt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.