Är du en ordbrukare?

Tycker du om att prata, tycker du om att skriva eller tycker du kanske om att läsa? Då är du, precis som jag, en ordbrukare. En sån som brukar ord både på hemmanet men också i yrkeslivet. En tanke slår mig ibland… jag har använt så många ord under mina år som lärare och rektor att om en människa har en viss mängd ord i sitt liv till förfogande under sin livstid, så har jag nog förbrukat min del flera gånger om. Ni vet sådär som det är med knappar, de går att trycka på ett visst antal gånger och sen går de sönder…

Är du en ordklurare? Tycker du om att leka med ord, förvränga dem och fascineras över hur de går att använda på de mest makalösa sätt i alla möjliga situationer? Har du som vana att få kaffebordskollegerna på gott humör genom att ibland komma med helt otippade kommentarer och påpeka tvetydigheten i ord och meningar. Ordkonstellationer som bara dyker upp nånstans ifrån och inte kan hejdas…
Aj då, inte det. Nå, alla kan ju inte vara lika …

För femtio år sedan var det knappast någon som titulerade sig ordbrukare. Jordbrukare fanns det däremot många av. Tänk om det är det som är framtidens yrken? Du bara tar ett befintligt yrke, plockar bort första bokstaven och tadaa! så har du dem där: and’ledare, öre’tagare, ålare, nickare, ärare, ost’tant, lek’triker, arma’ceut, ur’are, ok’förare och ris’ör.
Ja, det finns ju hur många som helst egentligen.

Jag gick in på jobben.fi och skrev in ordbrukare i rutan. Tyvärr inga lediga jobb för tillfället…  Däremot ordnas kurser för ordkonstledare om man får tro en artikel i ÖT:
”En omfattande utbildning för den som vill leda Ordkonst i Österbotten”
Kanske det kunde vara nåt för mig?
en lärare på vift…
eller för dig?
som är som jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.