Knepigt det här med namn

Vi är ett gäng på fyra tjejer som ska sjunga ”solo” tillsammans i en sång på MadriGalens julkonsert. Stämövning pågår för fullt och för att göra det lite svårare har dirigenten bestämt att vi ska alternera mellan de fyra stämmorna, ibland vet vi inte ens själva om vi ska sjunga sopran eller allt. Risken för en lindrig identitetskris mitt i klimakteriet är påfallande stor…

Sedan är det ju det här med scenkläder. Vi tänkte köra Happy Xmas i lite We-are-the-world variant men kan inte riktigt enas om vem som ska vara Stevie Wonder, Cindy Lauper eller Michael Jackson. Och passar det verkligen med halv-gul-och-orange peruk och solglasögon på en julkonsert?
Vilken tur att vi har en klädgrupp i kören som bestämmer vad vi ska ha på oss, Nina kunde bli helt knäckt annars.

Vårt största problem är nog vad vår eminenta grupp ska heta. Tänk om vi får ett skivkontrakt efteråt och har valt ett riktigt pinsamt namn…

ALLIANSEN tyckte dirigenten. Antagligen eftersom vi ibland är lika villråddiga på stämövningen som de svenska politikernas röster i den svenska regeringsbildningen.

Att använda deltagarnas initialer i ett gruppnamn är ju inte riktigt långsökt heller men det kanske inte låter så bra med
S U L A N eller A * U S.
Då vore ju U S A A bättre med tanke på peruken och solbrillorna: Uniqe Sisters Are Awsome!

Men om vi bortser från landet overthere kunde vi ju ta nåt nationellt gångbart, som till exempel S A U n A. Jakobstads kyrka är ju i mindre laget och med så många medelålders människor på en och samma plats kan det bli svettigt värre.

Nu kanske du redan har gått tillbaka i texten och kollat att vi faktiskt bara är fyra tjejer som sjunger, men L:et och N:et får stå för kören då. Vi har ju lite back-up ibland av körsystrarna i MadrigaLeN.

Fyra tjejer, ja. Kanske vi kunde heta EN KVART.

Mima, fast genom hela sången, är dirigentens råd ifall vi skulle råka komma av oss och inte riktigt vet vad vi håller på med. Då borde vi kanske säkerställa den situationen även i namnet och heta CA EN KVART.

Vad kunde tänkas se bra ut i programbladet då? Den aspekten borde vi ju kanske också sätta in. Eftersom det ändå är nästan två månader till julkonserten har vi ännu vår chans att påverka det. Så vad sägs om…
TILLFÄLLIGT AVBROTT

Då skulle åtminstone publiken inledas i den villfarelsen, att de har någonting att se fram emot 🙂

Skämt åsido, du är varmt välkommen på vår konsert. Köp biljett fort. Platserna är få och de lär försvinna lika fort som smör i SOLEN.

PS. Det är inte vi som är Octurne, det lär vara några karar på tillfälligt besök…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.