SARGOSven

Han kom, han såg, han upplevde och han var mer än nöjd när han åkte tillbaka hem igen, vår egen SARGOSven.

Med ett uppriktigt intresse för båttillverkning och med en passion för Sargobåtar tog han både flyg och tåg hit för att få se, höra och känna på den båt han fastnat för sommaren 2017. Både tidning och TV var på plats men det brydde han sig inte nämnvärt om. Det viktiga var att få träffa Edy, grundaren av båtvarvet, och att få lära sig mer om hur båtarna görs.
– De använder samma tejp som jag, pappa, ser du? säger han när en monterare fäster en ledning med målartejp i en SARGO 36.

Och glädjen över att äntligen få gå ombord i en riktig 31:a i Båthuset, den kunde man nästan ta på.
– Den ser nästan ut som den jag har hemma i mitt sovrum. Men ifall jag skulle vilja göra en sovkabin under U-soffan skulle jag få göra hål i golvet. Det skulle väl inte vara helt bra, pappa?

Utfärden ut till Tankar uppskattades också.
– Är vi den enda båten på sjön? funderade pappa André.

Väl framme vid Tankar tog vi en promenad till och runt den ståtliga fyren. Det var kallt och ruggigt ute men varmt och ombonat inne i hytten när vi kom tillbaka för lunch:
Både smörgåsar, och den för gästerna nya smakupplevelsen, ruischips, avnjöts under frågor och svar om den finländska skolan, Österbottens historia och flerspråkigheten i landet.
Populärast var ändå Sargo-pepparkakorna. Jag hade bakat 24 stycken och det var inte många som kom med hem i kappsäcken tillbaka till lillasyster Selma i Frankrike.

Det som överträffade allt annat var när den lilla kaptenen fick ställa sig på knäna med skepparmössan på och styra SARGO 36 tillbaka till hemmahamnen i Lahdenperä. Säkert ut på havet och tryggt hem igen!

Liiti stolt baa 🙂

Väldigt tacksamma för hela den underbara dagen åkte far och son in till Kokkola igen för att fortsätta sightseeingen på egen hand. Vad jag har förstått blev det rundvandring i Öja, middag på Nera och renar vid Rödsön Poro Pirtti.

Lika tacksamma var vi över att ha fått göra bekantskap med en sådan underbar kille och hans pappa. Tack, Sven och André, för att ni tog mod till er och skrev det brev som var upptakten till allt detta.

Med ett sådant medieuppbåd var det inte konstigt 
att tågets restaurangdam kände igen dom 
när de åkte tillbaka till Helsingfors på lördagen:

Österbottens tidning

Kokkola-lehti

Keskipohjanmaa

MTV Kevennys gå till 16:22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.