Var sak på sin plats

Alf var på kontrollrunda vid företaget senaste vecka. Helt enligt avtal.
Besöket föregicks av en del städning, lite bortplockning och några remsor märkning med Dymo-apparaten. Slutresultatet blev att tuschpennorna låg snyggt i asken, anteckningsblocken var ordnade enligt storlek och gemen stod i givakt i plastburken.

Okej, allt är inte mappar men närapå i alla fall…

Så småningom blev det min tur att bli avcheckad i kontorsburen. Allt synligt föreföll vara på sin plats och väl utmärkt. Alf drog ut skrivbordslådorna och kontrollerade läget. Bra så.
I skåpet var innehållet i mapparna väl sorterat men på nedersta hyllan fanns det dock ett kuvert, en plastficka och ett anteckningsblock som krävde en stunds bortförklaring. Summa summarum, jag fick inga plumpar i protokollet.
Det som dock överraskade mig var att jag blev lite irriterad under genomgången.
– Här ska ingen utomstående komma och pilla i mina lådor och kolla om jag har ordning eller inte. Det kändes nästan för personligt trots att jag inser behovet av kontroll för att systemet ska hållas i skick.

Med ordning och reda i skrymslen och vrår fortsätter vi vårt gedigna arbete fram mot sommaren. Då kommer Alf på nytt. Det ska jag väl klara…

Vet du inte vad jag pratar om överhuvudtaget 
kan du läsa mina tidigare inlägg:
Ordning å reda
Julstädning i båtverkstaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.