Livet rymmer mer

I och med att jag ofta sitter vid datorn och arbetar hela dagarna på jobbet tar det lite emot att sätta sig ner och skriva ett blogginlägg på kvällarna. Däremot finner inspirationen sig ganska ofta på söndagsmornarna när jag vaknar och ligger i sängen och låter tankarna flyga. Då är det lite som att de lever sitt eget liv och skapar något jag inte visste fanns. Låter det klurigt? Ja, det tycker jag också.

Under vintern har jag fått upp ögonen för en av Sveriges mest kända poeter Tomas Tranströmer. Jag har varit till biblioteket och lånat de två böcker som fanns där och är fem före att beställa något av hans verk från ”bokhandeln”.

Det är mycket tack vare facebook som jag ”hittade” Tranströmers dikter. Han är en mästare på att sätta ihop ord, vrida och vända på dem. Han är konstnären som ”knådar orden som lera”.  Det är lite svårt att förklara, men för mig betyder det, att när jag läser hans dikter öppnar han upp för någonting nytt i det jag tänker. Han får mig att se saker i nya perspektiv. Speciellt gillar jag hans förmåga att skapa spänning i meningarna genom att använda metaforer. Som i de rader som snurrat mest på fb åtminstone i mitt flöde:

Det finns mitt i skogen en oväntad glänta
som bara kan hittas av den som gått vilse.

Ibland kanske vi behöver gå lite vilse
för att hitta nya infallsvinklar eller göra nya upptäckter.
Se möjligheterna.
Oförutsägbart och nyskapande.
Är det inte det som är livet?

2 svar till “Livet rymmer mer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.