Neeej, se det snöar

Det var pyraväder på jobbet idag. Den iskalla nordanvinden låg på rätt ut från havet. Den nyfallna snön virvlade upp från marken och landade på fönstren som en vit gardin.
Jag paketerade in kamerautrustningen i en plastväska, drog jackan tätt kring kroppen och vandrade iväg till Båthuset. Dags för båtfotografering. Det var en 33:a som ännu låg i nollgradigt vatten i testhallen eftersom det inte fanns plats för den ”i härbärget”.

Tog först av mig skorna som brukligt är när båten är städad och fixad men dem fick jag fort sätta på mig igen. Golvet var kallt och vinden ven utanför. Kallast var det i motorrummet, fick ändå en del intressanta bilder av både ankarvinsch, skumsläckare, värmebatteri och trimplansmotorer. Jag håller på och ”samlar” bilder på tilläggsutrustning i mappar som försäljarna sedan skall kunna visa upp för kunderna. Riktigt intressant. Sedan var det dags för insidan av båten, där var det lite varmare. Kan bara konstatera att vi har duktiga arbetare. Snyggt och välgjort.

På med utekläderna igen och sedan en ny vandring i blåsten.
Då hände det. Solen kom fram och jag bara måste ta en bild av denna ”fantastiska” vinterdag.

I Norge har de vinterferie denna vecka och Ellen och Wilda har begett sig med tåg till Finse upp i de norska bergen mot Bergen. Där på hotellet råkar en viss statsminister befinna sig på samma gång:
– Jaa, jag har ren vart å snacka me hon Solberg-tanten, vi lekte gömsel med de andra barna och gömde oss på hennes möte, sa hon när Ellen spørte hvis hon visste vem det var.
Sedan har Wilda fått vara med och bygga en igloo, sådär på riktigt. Och jag måste erkänna att när jag får foton därifrån kan jag bara konstatera att deras vinterdag var lite mer fantastisk än vår 🙂

 

För att få till en riktig igloo ska alla hjälpas åt med att bygga …
… och då kan det bli såhär fint!
Sedan fick föräldrarna ett tips på hur man kan förhindra att barnen smiter ^^
Hilsen fra Finse! Ha de! hälsar Ellen och Wilda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.