Trevlig kvinnodag!

Ifjol skrev jag ett ganska kritiskt inlägg till kvinnodagen, tyvärr dock alltför verklighetstroget. Om att vi inte får se mellan fingrarna när det gäller utsatta grupper. Om att vi inte kan låtsas att det är bra när det inte är det. Och tyvärr, kvinnoförtrycket fortsätter men trots detta finns det ju nog en hel del ljusglimtar. Speciellt för oss som har lyckan att få födas här uppe i Norden.

I år tänkte jag faktiskt önska dig en trevlig kvinnodag, kanske du som jag kan plocka fram några trevliga saker som hänt under dagen.

För några veckor sedan fick jag en blomma av en kär väninna. Den har glatt mig med sin blomsterprakt ända sedan dess. Jag tänkte på henne speciellt idag, skickade henne en hälsning och fick en tillbaka.

Och i morse när jag vaknade hade min man en present åt mig på köksbordet. Trots att jag inte visste vad det var blev jag glad över att han uppmärksammade mig. Jag skrev ett tack och frågade honom:
– Va er e?
– Jo, ja var till Hartmans igår i nåt dammsugarärand och tå gav försäljarn dehär ti me och sa att ja ska ge e ti frugan.
– Va ska e användas till?
– Du veit tå smuts samlas mellan kakle i WC tå kan du puts me dehär. Eller om du vill reinjöra kraanan så är de här ett ritti bra verktyg.

Okej, jag som trodde det var nån slags kroppsborste av nåt slag…
Men det är ju tanken som räknas 🙂

Sedan på jobbet så visste jag ju att ingen av kontorskillarna skulle komma ihåg kvinnodagen så jag tog med mig nachos, skrev ut ett kort och satte det på kaffebordet:

 

 

 

Såå,
trevlig kvinnodag på er

alla flickor och pojkar
kvinnor och män.
Glad att ni finns.
Ha det gott!

 

PS. Tack Max och Ole för att ni grattade mig på kvinnodagen. Det värmer en gammal mormors hjärta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.