Din och min grej

– Vet du vad min grej är? frågade Lilla Kalle som satt mitt emot mig i matsalen.

”Lilla Kalle” träffade jag på under hösten när jag var och vikarierade. Vi hade slöjd å knöt ryaknutar till en tavla. Att sitta stilla på en stol och vänta på sin tur var inte Lilla Kalles grej. Och etter värre blev det av att skolgångsbiträdet som skulle bistå mig var sjuk och alltså inte närvarande. Kölistan på tavlan växte under de 45 minuter som vi hade till förfogande och väntan blev aaalltför lång för vissa. Men både jag och eleverna gjorde så gott vi kunde.

Lilla Kalles grej var inte småslöjd, inte förmågan att sitta koncentrerad och jobba på med samma saker. Däremot berättade hen glatt och ivrigt vid lunchen senare på dagen:
– Min grej är matte och gymppa. Det är jag bra på och det tycker jag om.
Hen kollar in mig och frågar:
– Vad är din grej?
Jag hinner inte svara eftersom kompisen bredvid fortsätter:
– Min grej är…

Igår var en av mina bröder på utvecklingssamtal till förskolan. Glad i hågen återvänder han till jobbet:
– Det var riktigt roligt och intressant! Jag blev glatt överraskad. Läraren var så kunnig. Och vet du vad… härefter fokuserar de på barnens styrkor och utgår från dem. Inte som då jag gick i skolan då det mest funderades kring vad vi inte kunde och vad vi behövde bli bättre på. Även saker att förbättra och öva på togs upp men på ett proffsigt sätt.

Tänk om alla föräldrar kunde känna samma lycka efter ett utvecklingssamtal. Härligt 🙂

Vad är din grej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.