Sjøen for alle

Var och hälsade på barn och barnbarn i Oslo i helgen med mamma och pappa. På lördag tog vi Flytoget mot Gardermoen för att halvvägs hoppa av i Lillestrøm. Sedan traskade vi några hundra meter till Norges varemessehall där vårens båtmässa pågick. Jämför man med Vene19-mässan i Helsingfors var den här mindre både till omfång och storlek. För mig som besökare var det här endast positivt. Det var mera greppbart och mindre spring.

I motorbåtshallen för de större båtarna där både SARGO och Targa stod utställda bredvid varann hade belysningen dämpats och istället hade utställarna möjlighet att belysa sina båtar på valfritt sätt. Det gjorde också att båtarnas egen belysning mera kom till sin rätt och upplevelsen av interiören i båten blev mera välkomnande.

För en kund som står i valet och kvalet mellan att köpa ny båt eller inte tror jag att detta kan vara avgörande. Dessutom är det viktigt för ett båtmärke att hitta en egen stil som på något sätt lyfter den vara man vill sälja. Alla större båtar har ju för, akter, kabin, pentry, soffa och stolar. Sargo och Targa ser ju ganska likadana ut vid första anblicken men tar du dig tid att bekanta dig med båten märker du stora skillnader i både form, design och kvalitet. Till och med motorrummen ser ganska lika ut kunde jag konstatera när jag lyfte på motorluckan och ”spionerade” i hur Targas motorrum var uppbyggt. Deras försäljare såg lite konfunderat på mig och undrade säkert vad en gammal tant kan ha för glädje av att kolla där. Men eftersom jag har fotat närapå hundra motorrum under de här två åren så börjar jag ha en viss inre bild av hur de ser ut.

Frode och Terje heter våra norska försäljare. Det var roligt att träffa dem IRL efter att ha mailat dem ett flertal gånger gällande after sale, pappersdokument och annat. Trevliga killar. Även deras nyförvärv Kenneth fanns på plats och sålde båtar så att österbottningarna har arbete även i nästa år. På fredag såldes en 25:a och på lördag en 31:a. Bra jobbat!

Det verkar som att SARGO har hittat sin egen grej och som att tillräckligt många båtmänniskor uppskattar den stilen. Det tackar vi för 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.